δυτικώς

Τι είναι το δυτικώς

Το Δυτικώς είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πάνω από 10 χρόνια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και ο αρχικός σκοπός του ήταν να γίνει ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που συμμετείχαν με τον έναν ή άλλο τρόπο σε αυτό. Τους δόθηκε ένα βήμα να μεταβιβάζουν τις ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς και τα όνειρά τους.

Όταν διαπιστώθηκε ότι η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε γρήγορα από τους αναγνώστες του (κάτι που φαινόταν από την ταχύτητα κατανάλωσης των τευχών στα σημεία διανομής) εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερη ύλη. Κυρίως με θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν «έπαιζαν» στα μεγάλα Μ.Μ.Ε.

Σήμερα, που είμαστε στον 12ο χρόνο παρουσίας μας στην πόλη και έχοντας εκδώσει πάνω από 50 τεύχη, μπορούμε με υπερηφάνεια να λέμε ότι αντέξαμε και ότι είμαστε μέσα στα καλύτερα έντυπα της Θεσσαλονίκης (δωρεάν και μη).

Η ύλη μας απαρτίζεται από θέματα που έχουν σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης, συνεντεύξεις , περιβάλλον, βιβλίο, θέατρο, κινηματογράφο, ταξίδι, γεωπολιτική, υγεία (σωματική και πνευματική), παράδοση, παρουσιάσεις οργανώσεων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, τοπικά νέα, πολιτιστικά γεγονόνα κ.ά.

http://dytikosmagazine.blogspot.com

Κυκλοφορία Περιοδικού & Τρόπος Προσέγγισης των Πραγμάτων

Το περιοδικό κυκλοφορεί 4 φορές το χρόνο, ανά εποχή. Διανέμεται σε πάνω από 250 σημεία διανομής στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με κείμενα που προέρχονται απ' ευθείας από την καρδιά των συντακτών, χωρίς τη «μεσολάβηση» της λογικής.
Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν έχει λογοκριθεί κάποιο κείμενο. Έχοντας εκδόσει -μαζί με το τελευταία, φθινόπωρο 2010- 58 τεύχη, και βλέποντας την κατάσταση γύρω μας, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε.
Το περιοδικό, όπως και στην αρχή, εκδίδεται πρώτα για εμάς που συμμετέχουμε. Δεν το κάνουμε για να ικανοποιήσουμε κάποιον, ή κάποιους, δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική, και ασχολούμαστε με αυτήν στο βαθμό που θα ενημερώσουμε ή θα «προστατέψουμε» τους πολίτες.
Μέσα σε έναν ωκεανό από ψέματα που καθημερινά μας βομβαρδίζουν, πολιτικοί, οικονομολόγοι, Μ.Μ.Ε. και όλο αυτό το «σύστημα», προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί και να λέμε την αλήθεια.